De Voorjaarsschoonmaak: Vergeet Dan De Volgende 6 Dingen Niet!

De Voorjaarsschoonmaak: Vergeet Dan De Volgende 6 Dingen Niet!

Wanneer de wind warmer wordt en de zon weer aan de hemel staat, krijgen velen de lentekriebels! Lente is de perfecte tijd van het jaar om naar buiten te gaan en te genieten van het heerlijk weer, en daarom ook een periode waarom u graag uw vrienden en familie uitnodigt. Daarom is er geen betere tijd om uw huis van top tot teen lekker te schrobben.

 

Lente, het seizoen wanneer velen de kriebels krijgen om het huis even grondig aan te pakken en hardnekkig schoon te maken. Tijdens de winterse periodes hebben we de ramen en deuren vaak gesloten. Hierdoor krijgen we weinig frisse lucht, wat ervoor zorgt dat er een grote hoeveelheid stof en viezigheid in ons huis blijft liggen. Uw tapijt, gordijnen en gestoffeerde meubels zijn de plekken waar stof en vuil zich heerlijk in nest! Maar vrees niet, hier een paar onmisbare tips!

 

De 6 belangrijke delen van uw huis die u zo snel mogelijk moet schoonmaken zullen we hier met u delen. Natuurlijk heeft elke deel van uw huis uw aandacht nodig, maar wij zullen u vertellen welke plekken de voorjaarsschoonmaak het meest nodig hebben. Deze plekken zijn vaak het stoffigst van het huis, en worden ook vaak over het hoofd gezien, vooral #2!

WAT VERWACHTEN DE MEESTE MENSEN VAN DE VOORJAARSSCHOONMAAK?

De meeste mensen maken hun huis grondig schoon wanneer de lente begint, gewoon als macht der gewoonte of jaarlijks ritueel. De lente geeft de kans om de ramen lekker open te zetten en de frisse lucht door uw huis te laten gaan, iets wat u waarschijnlijk sinds eind september niet meer hebt kunnen doen.

In het voorjaar vieren we een nieuwe start en zeggen we vaarwel tegen de winter blues. Hier een goed startpunt!

1. MUREN

De muren in uw huis zijn een van de primaire dingen wanneer we denken aan de belangrijke dingen. Veel mensen betrekken de muren niet in hun schoonmaak ritueel, toch is het erg belangrijk om dit wel te doen! Het is bewonderingswaardig hoe een vlak oppervlak zoals muren zoveel viezigheid en stof kunnen opvangen gedurende het jaar. De tijd nemen om deze één keer per jaar even goed schoon te maken zal uw huis langer een schoon en fris gevoel geven!

TIP #1: Remember to dust along the ceiling corners with a broom or long duster.

2. Gordijnen

Gordijnen vangen stof alsof dat de reden is dat ze er hangen. Vaak realiseren we ons niet eens hoe viezig en stoffig onze gordijnen zijn, totdat we heel dichtbij gaan staan (en wanneer we ze theatraal openen om de zon binnen te laten). Sommige gordijnen kunnen thuis worden schoongemaakt, maar sommige hebben een grotere wasmachine nodig dan die u thuis hebt of zelfs een speciale schoonmaak behandeling. Vaak is het toch wel het beste om uw gordijnen te laten schoonmaken door specialisten. En wanneer beter dan tijdens de voorjaarsschoonmaak!

TIP #2: Mr. Timesaver cleans curtains too!

3. Lampen

Het is erg makkelijk om te zien wanneer een grote hoeveelheid viezigheid en stof zich heeft genesteld op uw lampen. Het fijne is dat het helemaal niet lang duurt om deze schoon te maken. En omdat het schoonmaak seizoen is begonnen, haal die kap eraf en maak elk deel van de lamp even goed schoon. Zorg ervoor dat u eerst alle hoekjes en gaten eerst goed met een stofdoek hebt schoongemaakt waarna u het helemaal schoonmaakt.

4. Tapijten

Tijdens de winter, hoopt viezigheid en stof zich op in uw huis dat wordt binnengebracht via uw schoenen en uw kleding. Al dit stof belandt op en in uw tapijt. Een goeie stofzuiger zal het meest van dit stof opzuigen maar na mate tijd verstrijkt zal het overgebleven stof naar beneden zakken en zal het moeilijk worden het weg te krijgen.

Om uw tapijt in goeie conditie te houden zal het door een specialist behandelt moeten worden. Het ‘Environmental Protection Agency’ stelt voor dat een tapijt elke 6 tot 12 maanden behandelt moet worden, vooral wanneer er jonge kinderen, ouderen of iemand die bijvoorbeeld astma heeft in uw huis aanwezig zijn. Bacteriën en huismijt leven in tapijten en deze zijn vaak de oorzaak van gezondheidsproblemen en/of allergieën. De speciale schoonmaak behandeling die specialisten hebben om uw tapijt schoon te maken zal al het stof, bacteriën en andere ongewilde gasten verwijderen uit het diepste van uw tapijt en het zal ook zelfs de levensduur van het tapijt verlengen. Wilt u meer weten over textiel services (inclusief tapijt) klik hier.

TIP #3: Mr. Timesaver picks up dirty rugs and delivers them back to you nice and clean!

5. DEKBEDDEN

Er is één plek in uw huis waar u extra aandacht aan wilt geven wanneer u uw huis grondig schoon gaat maken. Dit is uw slaapkamer! Dit is een ruimte waar we veel van onze tijd besteden, en daarom willen we dat het een relaxte en fijne plek is waar we ‘s avonds heerlijk tot rust kunnen komen. Huismijt leeft zowaar op elke bed, dekbed en kussen. Deze microscopische wezens leven van onze dode huidcellen. De enige manier om deze wezens onder controle te houden is om het dekbed regelmatig te wassen. Doe u dit niet, dan kunt u allergieën ontwikkelen. Wilt u meer weten over slaapkamer textiel (inclusief dekbedden) klik hier.

6. MATRASSEN

Uw matras wordt bedekt door allemaal textiel, waardoor u zou denken dat het schoner is! Maar net zoals al het andere textiel, ook dit zit onder het zweet, dode huidcellen, stof en stofmijt! Wanneer u het dekbedovertrek weghaalt om ze te wassen, vergeet dan niet het matras te stofzuigen, te luchten en te deodoriseren met zuiveringszout voor een paar uur voordat u het dekbed teruglegt.

BONUS: MAKING AND KEEPING YOUR HOME CORONA VIRUS FREE

 

TIP #1 Disinfect high touch areas

These areas include door knobs, mobile phones, faucets, taps, light switches, remote controls, keys, toilets, and table tops. Use a disinfectant wipes like Blue Wonder for most items and alcohol for electronics such as mobile phones.

 

Tip #2 Wipe down items brought into your home

These items are for example take out containers.

 

TIP #3 Leave your shoes at the door

Shoes are a bit more difficult to sanitize after each use. Just leave them at the front door!

 

TIP #4 Clean surface and then sanitize/disinfect!

Simply using disinfectant on a surface is not enough, since the virus has been shown to stay on surfaces for hours/days at a time. Clean the surface of dirt and organic material first, and then sanitize.

CONCLUSIE

Ookal kost de voorjaarsschoonmaak wat moeite, het geeft een heerlijk gevoel wanneer het gedaan is. Tegenwoordig is het zelfs makkelijker om alles van uw lijstje af te strepen. Mr. Timesaver haalt en brengt uw items aan de deur. Haal even diep adem en laat het allemaal gaan. Is die frisse lucht niet heerlijk? Onze service zijn inclusief gordijnen, tapijten en beddengoed wassen, drogen en drukken. Check onze services hier.

No Comments

Post a Comment