Winterkleding 101: Truien en Jassen Behandelen Op De Juiste Manier

Winterkleding 101: Truien en Jassen Behandelen Op De Juiste Manier

Winter! Het seizoen van koude wind en zachte sneeuw. Tijdens de kille winters hier in Nederland blijf je warm door het combineren van verschillende soorten stoffen, zoals kasjmier, wol, leer en dons. Kledingstukken gemaakt van deze stoffen zijn kostbare aankopen. Toch besteden we weinig tijd aan het juist wassen, opbergen en verzorgen van deze winterkleren.

Uw Kleding Zorg Gids

Om je te helpen bij het maximaliseren van de levensduur van je winterkleren hebben we een handige richtlijn opgesteld met goede tips waar jij je voordeel mee kunt doen. Je kan dit beschouwen als jouw ultieme gids om je winterkleren seizoenenlang in perfecte staat te houden.

KASJMIER TRUIEN EN MANTELS

 • Kasjmier kledingstukken kun je het beste laten stomen. Verwijder het beschermende plastic direct als je de kasjmier kledingstukken terug krijgt van de stomerij. Vouw de kleren en verpak ze in vloeipapier, voordat je ze in de kast legt.

 

 • Kasjmier kledingstukken kunnen ook met de hand gewassen worden in koud water met baby shampoo of een wolwasmiddel dat de zachtheid van de stof in stand houdt en beschermt tegen chemicaliën.

 

 • Pak een natte kasjmier trui nooit bij de schouders. Dit kan uitrekken veroorzaken.

 

 • Reinig kasjmier kledingstukken altijd voordat je ze langere tijd opbergt. Dit verwijdert dagelijkse geuren, zoals parfum, deodorant en voedsel, waar motten door aangetrokken worden.

 

 • Vouw kasjmier kleding in drieën. Zo voorkom je dat er een lijn loopt over de voorkant van de trui.

Donzen jassen en Vesten

 • Mr. Timesaver adviseert haar klanten om donzen winterjassen professioneel te laten reinigen. Als je toch besluit jouw jas thuis te wassen, gebruik dan nooit een bovenlader wasmachine. Zorg ervoor dat je een voorlader wasmachine gebruikt.

 

 • Gebruik niet meer wasmiddel dan nodig is. Als je teveel wasmiddel toevoegt, verliezen donzen kledingstukken hun veerkracht.

 

 • Geef donzen kledingstukken een extra wasbeurt zonder wasmiddel om er zeker van te zijn dat al het wasmiddel van de eerste was uitgespoeld is.

 

 • Donzen kledingstukken kun je het beste langzaam en op lage temperatuur laten drogen. Hoge temperaturen kunnen voor onnodige slijtage zorgen.

 

 • Gooi een paar tennisballen in de droogtrommel om te voorkomen dat veertjes samen klonten. Zelfs de tennisballen voorkomen dit niet helemaal. Dus trek de donzen kledingstukken af en toe uit de droger en haal de veertjes met je vingers uit elkaar.

WOLLEN TRUIEN & MANTELS

 • Het is aanbevolen om een pluis- of suèdeborstel te gebruiken om vuil en pluisjes van wollen kledingstukken te verwijderen.

 

 • Hang je wollen jas of trui aan een stevige hanger om te voorkomen dat de stof bij de schouders uitrekt.

 

 • Houd er rekening mee dat wollen jassen niet in een volle kast gehangen wordt. Luchtcirculatie helpt om de stof fris te houden.

 

 • Wollen jassen en truien zouden aan het begin en aan het einde van het seizoen gereinigd moeten worden. Waarom? Net als bij kasjmier stoffen worden motten aangetrokken door dagelijkse geuren, zoals parfum, deodorant en voedsel.

WINTERKLEDING TIP: STOMERIJ EN WASSERETTE BEZORGSERVICE IN DEN HAAG, ROTTERDAM, LEIDEN & DELFT!

coat stomerij dry cleaning service mantel stomen winter coats winterkleding truien trui wassen

 

Mr. Timesaver is de premium on-demand haal- en bezorgservice voor stomerij, wasserette, kleding reparatie en schoenmaak services in Den Haag en omstreken. We bieden onze diensten momenteel aan in Den Haag (Wassenaar, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam en Voorschoten), Leiden, Rotterdam & Delft. Mr. Timesaver is de enige haal- en bezorgservice die 7 dagen per week open is. Er worden geen bezorg- of verborgen kosten in rekening gebracht. Bij Mr. Timesaver zijn de stomerij prijzen die je ziet ook wat je daadwerkelijk betaalt. Meer informatie over onze diensten & hoe het werkt!

 

 

CONTACT

 

information mr timesaver tip the hague netherlands contact opening open now

 

Heb je vragen over onze services? Voel je vrij om contact op te nemen met ons via 088 184 6300 of info@mrtimesaver.nl. We zijn er voor jou. Profiteren van onze makkelijke stomerij en wasserette ophaal- en bezorgdienst doe je door tijdsvakken in te plannen. Online, telefonisch of via de e-mail.

No Comments

Post a Comment