De 3 meest belangrijke regels om je kleren langer mooi te houden

De 3 meest belangrijke regels om je kleren langer mooi te houden

Of het nou een bepaalde kleur is die je uiterlijk flatteert of een specifiek model dat je figuur beter uit doet komen, de meeste van ons weten hoe ze moeten shoppen om er op ons best uit te zien (en ons ook zo voelen). Maar wat veel mensen nog steeds niet weten is, hoe ze hun kleren zo goed als nieuw kunnen houden. Zelfs na een aantal maanden.

 

Goed voor je kleren zorgen, gaat verder dan die rode sok uit de witte was houden. Onze moeders hebben ons misschien geleerd om kleuren te sorteren en de machine vol te laden, maar ze sloegen waarschijnlijk wat belangrijke details over. In dit artikel delen we 3 essentiële wastips die ervoor zorgen dat je kleren er als nieuw uit blijven zien en langer meegaan. Dus, wanneer je besluit om je wasmand te legen, houdt deze 3 tips in gedachten.

 

1. Knopen en ritsen

Check de knopen en risten, voordat je je kledingstukken in de wasmachine gooit. De knopen moeten losgeknoopt zijn en de ritsen dicht. Het losknopen van de knopen zorgt voor een betere reiniging en voorkomt dat knopen losraken. Ritsen moeten dicht zijn om te voorkomen dat ze andere kleren in de trommel beschadigen. Ja, het is extra werk en het is een vervelend klusje, zeker als je maar weinig tijd hebt om aan de was te besteden. Het voorkomt wel dat kledingstukken elkaar te lijf gaan tijdens de wasbeurt. Onthoudt: metalen ritsen kunnen beter niet samen gewassen worden met dunne blouses.

 

2. Was kleren binnenstebuiten

Om ervoor te zorgen dat je kleren langer mooi blijven, draai je ze binnenstebuiten voor het wassen. Dit is essentieel voor spijkerbroeken en donkere broeken om te voorkomen dat ze vervagen. Ook kledingstukken met een print of borduursel kun je het beste binnenstebuiten wassen. Weet je wat? Draai voor de zekerheid gewoon alles binnenstebuiten. Begrepen? Goed. Als je het druk hebt en weinig tijd kan besteden aan de was, maar wel wil dat je kleren met zorg behandeld worden, overweeg dan een wasserette service in Den Haag, Leiden, Rotterdam & Delft met gratis ophaal- en bezorgdienst.

 

was regels kleren kleuren vouwen

3. Vergeet niet om wasverzachter te gebruiken. Of toch?

In de meeste gevallen voeg je wasverzachter toe aan je was. Net zoals je conditioner gebruikt na shampoo om je haar glad en glanzend te houden, gebruik je wasverzachter samen met wasmiddel om je kleren mooi te houden. Vermijd wasverwachter als je microvezel handdoeken wast of atletische sportkleding, spandex en nylon kledingstukken. Het vermindert het vermogen om vocht en lucht door te laten. Gebruik voor deze materialen  liever wat witte azijn als verzachter.

 

*Expert tip: gebruik ½ kopje witte azijn per was

Dit zijn de voordelen:

  • Verheldert en bleekt witte was
  • Verwijdert schimmel geur
  • Verzacht kleding op natuurlijke wijze
  • Vermindert pluis
  • Vecht tegen okselgeur
  • Wist zoom lijnen
  • Beschermt donkere kleuren
  • Verwijdert rookgeur

 

______________________________________________________________________________

Wastips: Samenvatting

Dus, naast het scheiden van gekleurde was, witte en donkere was, moet je ook:

1. Alle knopen losknopen
2. Ritsen dicht maken
3. Alles binnenstebuiten draaien
4. Wasverzachter gebruiken (Of niet! Check #3)

______________________________________________________________________________

 

BONUS TIP

 

4. Bescherm met een kussenhoes

Als je geen waszakje hebt, kun je kleine of delicate kledingstukken beschermen met een kussenhoes. Stop de delicate items, ondergoed en panty’s in de hoes en bindt het vast met een elastiekje. Deze simpele truc helpt je om slijtage voorkomen, maar ook om items die normaal gesproken op mysterieuze wijze verdwijnen (sokken!) in het vizier te houden.  Bonus: je hebt een versgewassen kussenhoes om op te slapen.

 

Heb je nog andere briljante wastips die hier niet genoemd worden? Deel ze met ons in de reacties.

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

No Comments

Post a Comment