Efficiënter kleren wassen: 10 tips voor drukke mensen

Efficiënter kleren wassen: 10 tips voor drukke mensen

Als je het druk hebt, schieten huishoudelijke klussen er vaak bij in. ‘Dat doe ik morgen wel’, denk je op zo’n moment. Morgen komt het je weer niet goed uit. Voordat je het weet heb je een week niets in het huishouden gedaan. Je vloer ziet er stoffig uit en de was heeft zich opgestapeld tot een berg. Met deze 10 tips kun je efficiënter kleren wassen.

 

1. Creëer een wasmanden systeem

Om vuile kleren te sorteren, kun je het beste een paar wasmanden aanschaffen. Bijvoorbeeld één voor de witte was, één voor de donkere was en eentje voor het bonte wasgoed. Met dit systeem sorteer je op kleur. Je kunt ook sorteren op kledingsoort. Vul iedere wasmand met broeken of truien of sokken, etc.. Direct na het wassen en drogen heb je de schone kleren al handig bij elkaar en kan de stapel zo de kast in.

Woon je alleen? Dan is het efficiënter om juist niet te sorteren. Het is in je eentje niet haalbaar om de trommel helemaal vol te krijgen met één kleur of kledingsoort. Je kunt gerust alles bij elkaar gooien. Was nieuwe kleding de eerste keer wel even apart.

 

2. Stel de gouden wasregel in

Moet je voordat je gaat wassen eerst op handen en knieën de slaapkamers door om sokken en T-shirts van de vloer te rapen? Geef ieder kind zijn of haar eigen wasmand en misschien je man (of vrouw!) ook wel. Stel de gouden wasregel in: alleen vuile kleren die in de wasmand liggen, worden gewassen!

 

was doen thuis bezorgd wasmachine

 

3. Maak de wasmachine schoon

De wasmachine zelf moet ook weleens schoongemaakt worden. Dit zorgt ervoor dat je wasmachine het goed blijft doen, maar ook dat je kleren elke wasbeurt brandschoon worden. Azijn is een prima schoonmaakmiddel om je wasmachine mee te reinigen. Hoe je dat precies doet, lees je hier.

 

4. Een handdoek in de droger

Je hebt te lang gewacht met het wassen van een broek en eigenlijk wil je hem direct aan. Je zit te wachten tot de droger klaar is. Ken je dat? Doe een zachte, droge handdoek bij je natte kleren in de droogtrommel. Je kleren zullen sneller drogen.

 

5. Gebruik je droger als strijkijzer na het wassen

Heb je een hekel aan strijken? Stop je kleren ongeveer 10 minuten in de droger, haal ze er vervolgens uit en hang die hete, dampende broeken of T-shirts dan netje op een droogrek om verder aan de lucht te drogen. Strijken zal niet meer nodig zijn. Dit trucje werkt helaas niet met overhemden.

 

 

was hangen drogen thuis

 

6. Direct uithangen of vouwen

Haal natte kleren meteen uit de wasmachine, nadat het wasprogramma klaar is. Door natte was in de trommel te laten zitten, hebben bacteriën vrij spel en kan de was ontzettend gaan stinken. Vouw kleren die net uit de droger komen direct op. Zo voorkom je dat er kreukels in de kledingstukken komen en kunnen ze zo de kast in. Je zult zien dat je het strijkijzer een stuk minder vaak nodig hebt.

 

7. Doe sokken in een waszakje

Je draait een was en er komen minder sokken uit dan erin gingen. Het sokkenmysterie, een kwestie waar iedereen mee te maken krijgt. Waar blijft toch die éne sok? Soms heeft een sok zich verstopt in een broekspijp of hoeslaken. Een andere keer heeft de wasmachine hem opgegeten. De oplossing: doe je sokken een waszakje. Zo een waar je ook bh’s in wast.

 

 

waszakje sokken wassen

 

8. Lijstje met droger proof kledingstukken

Het uitbesteden van de was aan je man (of vrouw!) en oudere kinderen scheelt enorm veel tijd. Je bent gewoon niet altijd thuis. Om ervoor te zorgen dat je dit met een gerust hart doet, hang je instructies op de wasmachine en een lijstje van droger proof kledingstukken op de droger. Kleren die niet op het lijstje staan, moeten opgehangen worden op het droogrek.

 

9. Mr. Timesaver bestellen

Schakel professionals in om je was te doen. Je kunt erop vertrouwen dat je kleren met zorg behandeld worden. Online doe je een bestelling en kies je een ophaal- en bezorgmoment. Mr. Timesaver haalt de was thuis bij je op en brengt de kleren 24 uur later schoon en gevouwen terug.

 

10. Zorg voor regelmaat

De allerbelangrijkste tip voor efficiënter kleren wassen is: zorg voor regelmaat. Als je wasmand uitpuilt, zie je er letterlijk en figuurlijk als een berg tegenop om de was te doen. Je weet gewoon niet meer waar je moet beginnen. Het helpt om een vaste wasdag in de week te kiezen. Dat klinkt misschien ouderwets, maar het helpt wel om structuur aan te brengen in het huishouden. Mr. Timesaver kan je hier op korte termijn mee helpen. We introduceren het abonnement op maat. Je kunt jouw bestelling inplannen voor iedere week, iedere 2 weken of iedere maand. Wat jou het beste uitkomt. Wil je op de hoogte gehouden worden van deze nieuwe service? Schrijf je in op de nieuwsbrief!

No Comments

Post a Comment