Hygiëne Test: Was Jij Je Lakens Vaak Genoeg? Lees Verder!

lakens laken wassen stomen bed slaapkamer strijken

Hygiëne Test: Was Jij Je Lakens Vaak Genoeg? Lees Verder!

Zaterdagochtend breng je het beste door in bed. Niets voelt beter dan wakker worden en beseffen dat het weekend is. Van croissants en bagels tot gebakken eieren, we hebben allemaal weleens genoten van een ontbijt op bed, maar het zijn niet alleen de koffie- en vetvlekken die ons doen afvragen: “Hoe vaak zou ik mijn lakens en kussenslopen moeten wassen?”

 

Als het gaat om huishoudelijke taken verschillen de meningen over hoe ze aangepakt moet worden (en of die taken überhaupt nodig zijn). We besteden een derde van ons leven in bed, waar we 56 uur per week zweet, lichaamsvetten en dode huidcellen achterlaten.

 

Dus, hoe vaak zou je je lakens moeten wassen?

Minimaal zou je je lakens een keer per week moeten wassen, zegt Philip Tierno, Jr., Ph.D., directeur van klinische microbiologie en immunologie aan het New York University’s Langone Medical Center.

 

blanket bed sheets bedroom textiles washing laken deken wassen slaapkamer textiel

 

Want zodra je tussen de lakens kruipt, verspreid je daar huid (je verliest miljoenen huidcellen per dag), lotions, make-up, zweet, haar en alles dat je gedurende de dag hebt opgepikt, zoals pollen, huidschilfers van huisdieren, schimmel en stukjes vuil, zegt Tierno. Allemaal voorzien van een ongezonde dosis bacteriën. Als je je lakens niet vaak genoeg wast, kan dit bijdragen aan gezondheidsproblemen zoals astma en allergieën. Als jij, je partner, je kinderen of iemand in de familie ziek is, als je naakt slaapt, of als je naar bed gaat zonder te douchen na het sporten, is het verstandig om je lakens vaker te wassen. Het weer is ook een factor. Lakens worden sneller vies tijdens de zomermaanden, omdat we dan meer zweten door het warme weer.

 

Hieronder enkele vragen die je jezelf kan stellen om jouw ideale was frequentie in te schatten.

 

 • Slaap je alleen?
 • Slaap je naakt?
 • Als je niet alleen slaapt, met wie slaap je dan?
  • Je partner of geliefde?
  • Je kinderen?
  • Huisdieren?
 • Douche je voordat je naar bed gaat?
 • Ben je onlangs ziek geweest?
 • Eet je in bed?
 • Hoeveel zweet je ’s nachts?
 • Slaap je iedere nacht thuis of ben je vaak weg?

 

Conclusie: Was jouw lakens regelmatig. Minstens 1 keer in de 2 weken.

Weten hoe vaak je je lakens moet wassen, is even belangrijk als kennis over hoe je dat doet. Natuurlijk heeft de frequentie wat te maken met persoonlijke voorkeur. Maar er zijn een aantal goede redenen om je lakens op regelmatige basis te verschonen en te wassen. De beste reden die we jou kunnen geven: er is geen beter gevoel dan slapen in een vers opgemaakt bed. ’s Avonds in bed stappen is een van de fijne genoegens van het leven. Als dat dan ook nog eens tussen frisse en schone lakens is, voel je je hemels. Die beloning maakt de moeite die het kost om een bed op te maken meer dan goed.

 

Extra tip: Was je kussenslopen wel vaker om onzuiverheden op uw gezicht te voorkomen.

 

Het reinigen van uw lakens, dekbedden en kussens hoeft geen gedoe te zijn. Mr. Timesaver haalt het slaapkamertextiel thuis bij u op en bezorgt het schoon en fris terug op het door u aangegeven tijdstip. Leer meer over onze slaapkamertextiel service hier. Met onze lakenpakket (€25) krijg je je lakens en kussenslopen fris en gestreken weer terug. Net als bij een luxe hotel. 

 

Als je iemand bent met een drukke en veeleisende lifestyle kun je profijt hebben van de professionele diensten van Mr. Timesaver. Mr. Timesaver biedt on-demand services als: stomerij, wasserette, kleding reparatie en schoenmaker. Je hoeft alleen jouw ideale ophaal- en bezorgmoment te kiezen. That’s it! Mr. Timesaver is 7 dagen per week geopend, vanaf 7 uur ’s ochtends tot middernacht. We bezorgen tot aan je deur in Den Haag (Wassenaar, Voorschoten, Leidschendam, Rijswijk en Zoetermeer), Leiden, Rotterdam & Delft.

 

Maak je leven makkelijker met Mr. Timesaver!

No Comments

Post a Comment