Tips voor het wassen van babykleertjes en babyspeelgoed

Leer meer over het wassen van rompertjes, dekentjes en meer.

Tips voor het wassen van babykleertjes en babyspeelgoed

Baby’s zijn oprechte wondertjes. Ze brengen vreugde in je leven en maken jouw leven compleet. De komst van een baby brengt natuurlijk wel extra werk met zich mee. Het is verbazingwekkend hoeveel vlekken zo’n klein persoontje kan maken. We kunnen je echter niet met elk aspect van een nieuwe ouder zijn helpen, maar we kunnen je wel helpen met adviezen over de was. De babyhuid is erg zacht en kwetsbaar dus is er, als het gaat om wat er met de huid in aanraking komt, extra aandacht vereist. Babykleertjes en babyspeelgoed moeten de schoonste en de zachtste dingen in jouw huis zijn. Dit om irritatie, allergieën en algemeen ongemak voor jouw baby te voorkomen.


VOOR DE KOMST VAN DE BABY

De babykamer is eindelijk klaar, de kledingkast ligt vol schattige babykleding en de wieg is in elkaar gezet. Je bent helemaal klaar, toch? Laat de baby dan maar komen! Niet zo snel. Wist je aan hoeveel dingen de kleertjes en de dekentjes van je baby op weg van de fabriek naar de winkel werden blootgesteld? Gloednieuwe kleertjes zijn mogelijk chemisch behandeld, bevatten vuil en stof van de fabriek en het magazijn en mogelijk ziektekiemen van de mensen, die de kleertjes hebben behandeld en die de kleertjes in de winkel hebben aangeraakt.

 

Het is belangrijk om de kleertjes van je baby vóór het gebruik eerst te wassen om alle stoffen, die je baby’s huidje kunnen irriteren, te verwijderen. Dit geldt óók voor het beddengoed, de hydrofiele luiers en andere stoffen, die in aanraking komen met je baby’s huidje. Was de kleding op de hoogst mogelijke temperatuur die er op het label staat. Strijk ze (als de stof het toelaat) ook op de hoogste temperatuur om de resterende bacteriën te doden

 

 


EXTRA TIP VOOR HET WASSEN VAN BABYKLEERTJES VOORDAT DE BABY ER IS

baby clothes health towels

Maak eerst je wasmachine schoon! Er hebben voordat je de babykleertjes kreeg veel vuile kleren in je wasmachine gezeten. Zorg ervoor dat je je wasmachine goed schoonmaakt voordat je de babykleding wast. Dit kan vrij eenvoudig door de wasmachine zonder was op 90°C met een kopje witte azijn te laten draaien om alle bacteriën, die erin kunnen leven, te doden. Doe dit om de paar weken om jouw wasmachine fris en hygiënisch te houden.BABYVRIENDELIJKE WASMIDDELEN VOOR DE BABYWAS

Er zijn veel speciaal samengestelde wasmiddelen beschikbaar, die geschikt zijn voor de tere huid van jouw baby. De meeste wasmiddelen voor de babywas zijn verkrijgbaar bij jouw plaatselijke supermarkt, maar sommige gezinnen kiezen echter voor een wasmiddel dat speciaal is ontwikkeld voor baby’s of een gevoelige huid (PH-neutraal en dermatologisch getest). Bijvoorbleed: Neutral.

 

Gebruik géén wasverzachter voor de babywas, omdat de geur- en kleurstoffen de huid van je baby kunnen irriteren. Voeg in plaats daarvan 1/2 kopje azijn aan de was toe om de kleertjes op een natuurlijke wijze heerlijk zacht te maken.

 

HET BEHANDELEN VAN VLEKKEN OP BABYKLEERTJES

Vlekken moeten zo snel mogelijk worden behandeld. Hoe eerder je de vlek behandelt, hoe gemakkelijker het is om deze te verwijderen.

 

  1. Schep of veeg, voordat je met de behandeling begint, zoveel mogelijk van de vlek weg.
  2. Week het kledingstuk dan ongeveer 20 minuten in koud water. Dit kan voldoende zijn om eenvoudige vlekken zoals kwijl of teruggegeven babymelk te verwijderen. Als de vlek hardnekkig is, zoals ontlasting of urine, zal het weken de vlek losmaken voordat het met een wasmiddel wordt behandeld. Je kunt ook azijn aan het water toevoegen om de geurtjes te verwijderen en de kleertjes op te frissen.
  3. Meng voor hardnekkige vlekken een paar lepels baking soda met wat water totdat het een pasta vormt. Bedek de vlekken met het mengsel en laat het ongeveer 20 minuten zijn werk doen.
  4. Was de kleding zoals gewoonlijk volgens de instructies op het label.

 

baby kind speelgoed bacterie child toys clean bacteria germs wash

 

BABYSPEELGOED & BACTERIËN

Zacht stoffen speelgoed, zoals bijvoorbeeld een knuffel, is de allerbeste vriend van elk kind. Knuffels krijgen echter veel te verduren en kunnen gemakkelijk vuil, ziektekiemen en bacteriën verzamelen. Het schoonhouden van babyspeelgoed is net zo belangrijk als het schoonhouden van het beddengoed en de kleertjes. De vacht en de vulling zijn een ideale broedplaats voor schimmels en huisstofmijt, en trekken ook dierenharen aan. Je kunt echt zien hoe dit de gezondheid van een kind kan beïnvloeden als het niet regelmatig wordt gewassen.

 

*Je kunt voordat je doorgaat naar de volgende stappen stoffen speelgoed ook een nachtje in de vriezer leggen om de huisstofmijt te doden.

 

  1. Doe het speelgoed daarna in een kussensloop of in een waszakje.
  2. Voeg een antibacterieel wasmiddel toe (dat geschikt is voor baby’s) en was het op een programma voor de fijne was. Om de geur te verwijderen, bestrooi je het zachte stuk speelgoed met wat baking soda voordat je het in de wasmachine stopt.
  3. Voeg om het speelgoed zacht en pluizig te houden wat azijn aan de laatste spoelbeurt toe.
  4. Laat het dan aan de lucht drogen.

 

Opmerking over de babywas: was het speelgoed apart en raadpleeg voor specifieke wasvoorschriften het label op het speelgoed.

No Comments

Post a Comment