Wanneer laat u een pak stomen? Een richtlijn.

Wanneer laat u een pak stomen? Een richtlijn.

Het is echt waar. Vrouwen vinden een man in pak aantrekkelijk. Het gaat dan vooral om de zelfverzekerde houding die ermee samen gaat. En daarmee dwing je weer respect af van andere mannen. Een goed pak aanschaffen en onderhouden, heeft dus absoluut voordelen. Je pak naar de stomerij brengen, is onderdeel van het onderhoud. Niet iedereen weet hoe vaak dat nodig is. Wanneer laat je een pak stomen?

 

Er blijkt geen algemene regel te zijn als het gaat om het laten stomen van een pak. De meningen over wanneer dat moet, zijn verdeeld. Gebaseerd op het gedrag van onze klanten hebben we een richtlijn voor je opgesteld.

 

Je hoeft een kostuum niet na iedere keer dragen te laten stomen.

Zeker niet als je pak gemaakt is van natuurlijke stoffen, zoals wol of linnen.

 

Wol is zelfreinigend en ruikt niet. De creatine in wol werkt anti bacterieel en voorkomt onprettige geuren.

Linnen is licht en biedt weerstand tegen vocht. Het draagt heerlijk koel, doordat het weinig warmte vasthoudt.

 

Kledingstukken van wol en linnen hoeven niet vaak gewassen te worden. Je kunt ze buiten laten luchten tegen een muffe geur. Tien minuutjes stomen in de douche doet wonderen tegen kreukels. Maar ook wol en linnen kunnen af en toe een wasbeurt gebruiken.

 

Pantalons ruiken eerder onfris als colberts.

 

pak stomen kostuum wassen stomerij

 

Onder het colbert draag je een overhemd en die vangt de meeste transpiratie op. Koop bij de aanschaf van een colbert dan ook twee identieke pantalons om te kunnen rouleren. Als beide pantalons en de colbert een geurtje beginnen te krijgen, breng je het geheel naar de stomerij. Zo voorkom je dat er kleurverschil ontstaat.

 

👉 Pantalons kun je ongeveer 3 keer dragen

👉 Colberts kan je ongeveer 6 keer dragen.

 

Je hebt vast meerdere pakken in de kast hangen die je afwisselt. Op z’n minst 3. Dat komt neer op een keer per maand je pak stomen. Maar ga vooral af op je ogen en neus. Als je pantalon nog helemaal niet vies is, kun je in plaats van stomen ook kiezen voor persen. Dat scheelt kosten en zo zie je er toch weer scherp uit.

 

👉 Pro tip:

Draag jouw overhemden NOOIT meerdere keren. Was je overhemden na elke draagbeurt om vlekken te voorkomen!

 

Wat ook een goed moment is voor het stomen van je pak(ken), is de terugkomst van een zakenreis.

Koffers doen je colberts, pantalons en overhemden meestal geen goed. De stomerij zorgt ervoor dat je garderobe er na zo’n reis weer tip top uitziet. Mr. Timesaver doet dat zelfs binnen 24 uur!

 

Haast je na werktijd nooit meer naar de stomerij.

Je plant eenvoudig een ophaalmoment bij jou thuis of op kantoor. Een vriendelijke timesaver haalt je kledingstukken op en bezorgt ze op de door jou gekozen dag en tijd. Mr. Timesaver is momenteel actief in: Den Haag (inclusief: Leidschendam-Voorburg, Wassenaar, Rijswijk, Leidschenveen, Wateringen, & Nootdorp), Leiden, Rotterdam & Delft.

Gebruikt u onze service voor het eerst? Ontvang 10% korting op uw eerste bestelling met code welkom10

No Comments

Post a Comment