De Onbekende Gevaren Van Vuile Gordijnen: Laat Uw Gordijnen Stomen!

De Onbekende Gevaren Van Vuile Gordijnen: Laat Uw Gordijnen Stomen!

Gordijnen zijn het item om de inrichting van een kamer in je huis helemaal af te maken. Ze geven de ruimte persoonlijkheid en verbeteren de sfeer in je huis zonder dat je een fortuin hoeft uit te geven aan behang, verf of een nieuwe vloer. De meeste mensen hebben de neiging om hun gordijn te vergeten tijdens de grote schoonmaak. Vlekken of haren op het tapijt vallen op, maar viezigheid op een gordijn zie je eigenlijk niet. Toch kan het wel degelijk je gezondheid schaden als je gordijnen te lang verwaarloosd.

 

In dit artikel delen we de 4 verborgen gevaren van vuile gordijnen. Ook vertellen we je waarom het verstandig is om je gordijn(en) op z’n minst iedere maand te reinigen.

 

1. Jouw gordijnen zijn verzamelplekken van allergenen en stofmijt

Veel mensen vergeten hun gordijnen tijdens het schoonmaken. Gordijnen bieden weerstand tegen hitte, kou, vuil en direct zonlicht en beschermen zo je huis. De stoffen waarvan gordijnen gemaakt zijn, trekken vaak allergenen en stof aan. Dit zijn de twee hoofdoorzaken van allergische reacties, zoals niezen, hoesten of een snotneus. Allergenen en stof worden verplaatst door wind. Staat het raam open op een zonnige dag? Heeft de deur richting de gang op een kier gestaan? Grote kans dat zich weer wat meer allergenen en stofmijt op je gordijnen verzameld hebben, zeker als deze gemaakt zijn van katoen.

 

Heb je gordijnen van nog dikkere stof of dubbele gordijnen? Dan ben je helemaal de klos. Allergenen en stof worden gevangen tussen de lagen. Omdat ze geen kant op kunnen, verhogen ze zo de kans op allergiesymptomen. Volgens onderzoek door HealthyWomen neemt 67% van de ondervraagden medicijnen in om allergiesymptomen te bestrijden. Door de verborgen allergenen in een gordijn te verwijderen, kun je zelf de symptomen verminderen zonder hulp van medicijnen.

 

2. Een vuile gordijn vergemakkelijkt / versnelt het ontstaan van schimmel

 

gordijnen stomen wassen strijken persen schoon stof

Schimmel wordt in verband gebracht met meerdere allergieën en ademhalingsziekten. Ze produceren sporen die bij inademing kunnen leiden tot allergische reacties en andere gezondheidsproblemen. Dit is vooral schadelijk voor kinderen, zwangere vrouwen, bejaarden en mensen die astma of andere ademhalingsproblemen hebben. Schimmel houdt van vochtige oppervlakken, zoals douchegordijnen. Het ontstaan daarvan is lastig op te merken, doordat douchegordijnen na langer gebruik meestal bedekt zijn met zeepresten en haarverfspetters. Om die reden is het belangrijk om douchegordijnen zeker één keer per week schoon te maken. Dat geldt ook voor een gordijn in andere vochtige ruimten, zoals een kelder of schuur. Maar zeker ook de keuken die vochtig wordt door dampende pannen.

 

douche gordijn stomen

 

3. Bacteriën in uw gordijnen

Bacteriën zijn een van de hoofdoorzaken van ziekte bij zowel mensen als dieren. Wat de meeste mensen niet weten, is dat bacteriën zich graag hechten aan gordijnen (zeker die in donkere ruimten hangen). Omdat bacteriën zo klein zijn, kun je ze absoluut niet zien. De enige manier om er zeker van te zijn dat je gordijnen en huis in het algemeen vrij zijn van bacteriën is door je gordijnen vaker te reinigen.

 

4. Gordijnen verzamelen heel veel stof

In alle huizen verzamelen gordijnen snel stof. Vooral als het materiaal van de gordijnen dik en donker van kleur is. Heeft een van je familieleden last van regelmatige astma aanvallen of bronchitis? Als het antwoord ja is, dan ligt de oorzaak waarschijnlijk verborgen tussen de gordijnen. Daarom is het noodzakelijk om de gordijnen schoon te houden.

 

Conclusie: Laat uw gordijnen stomen

Gordijnen spelen een belangrijke rol in het verbeteren van de sfeer in je huis. Fatsoenlijk onderhoud van gordijnen is essentieel als je een gezond binnenmilieu wilt voor jou en je familie. Kies altijd voor een betrouwbare en deugdelijke gordijnen reinigingsservice om uw gordijnen the stomen. Als je op zoek bent naar een professionele gordijnen reinigingsservice in Den Haag (inclusief Wassenaar, Rijswijk, Voorburg, Leidschendam, Wateringen, Voorschoten), Rotterdam of Delft is Mr. Timesaver de beste keuze. Mr. Timesaver’s gordijnen reinigingsservice schiet nooit tekort in termen van kwaliteit en betaalbaarheid.

 

Gebruikt u onze service voor het eerst? Ontvang 10% korting op uw eerste bestelling met code welkom10

No Comments

Post a Comment