Haal meer uit je dag met deze 7 tips!

Haal meer uit je dag met deze 7 tips!

Door een goede ochtend routine voor jezelf te creëren, focus jij je op wat belangrijk voor je is die dag. Je start doelgericht, efficiënt en bewust en houdt zo controle over het verloop van de dag. Met deze tips doe je meer zonder je te haasten.

1. Stap 1 Ochtend Routine: Kleding klaarleggen

Een goede morgen start met een weldoordachte avond. Neem de avond van tevoren de tijd om na te denken over de volgende dag. Wat staat je die dag te doen? Welke kleding past bij die activiteit? Ga je zakelijk gekleed of mag casual ook? Leg de kleren alvast klaar. Zo voorkom je in de ochtend stress in verband met een niet gestreken blouse of overhemd en weet je ook zeker dat je twee dezelfde sokken aan hebt. Pak je liever op het laatste moment wat uit de kast, omdat je jouw kledingkeuze laat afhangen van je mood? Bestel de overhemd service in combinatie met een kleine was voor de sokken om er zeker van te zijn dat je nooit mis grijpt.

 

2. Vroeg opstaan

90% van alle succesvolle mensen staat op werkdagen voor 6 uur ’s ochtends op. Niet om direct aan het werk te gaan, maar om de dag goed voor te bereiden. Door eerder op te staan, geef je jezelf meer tijd en ruimte om de dag ontspannen en bewust te beginnen. Bijvoorbeeld met een meditatie.

 

Sluit je ogen en vraag jezelf af: ‘Wat is mijn intentie voor deze dag?’ Door een intentie uit te spreken, zet je jouw onderbewuste aan het werk en is de kans groot dat je dag precies zo verloopt als je wenste. Ben je wat praktischer ingesteld? Schrijf dan 1 tot 3 taken of doelen voor de dag op. Zo hoef je straks op kantoor niet na te denken wat je te doen staat en kun je direct aan de slag.

 

 

slaap routine beter leven ochtend

 

3. Step away from the Phone!

Je neemt jezelf voor om vroeg naar bed te gaan, maar een half uur later lig je nog steeds je Facebook, Instagram, e-mail en WhatsApp te checken. Klinkt bekend? Dan pak je vast en zeker direct je smartphone van het nachtkastje als je wakker wordt? Niet doen! Je brein wordt zo blootgesteld aan allerlei prikkels , waardoor je spontaan in de aan-modus gaat en aan werk denkt, of aan het nieuws of wat dan ook. Door het eerste wakkere uur niet op je telefoon of tablet te kijken, houd je de wereld nog even buiten de deur. Jij begint je dag in rust en met intentie. Bevalt dit goed? Probeer een digitale detox: geen schermen tussen 20.00 en 08.00 uur.

 

4. Goed ontbijten

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Je lichaam heeft het ’s nachts zonder eten moeten doen. Om overdag goed te functioneren en presteren heb je na het opstaan weer voedsel nodig. Een voedzaam ontbijt is onderdeel van een goede ochtend routine. Het zet je darmen aan het werk, waardoor je gemakkelijker alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je dagelijks nodig hebt. Naast brood kun je tegenwoordig heel lekker, gezond en eenvoudig ontbijten met bijvoorbeeld havermout of een smoothie.

 

5. Sporten

Als je een drukbezet persoon bent, komt sporten er later op de dag waarschijnlijk niet meer van. Je aanwezigheid is gewenst op allerlei bijeenkomsten, of dat nou telefonisch is of in person. Een morning workout is ideaal voor jou! Zeker omdat het goed is voor stressvermindering gedurende de rest van de dag. Bijkomend voordeel is dat het in de ochtend nog heerlijk rustig is in de sportschool. Ook daar kun je de dag bewust beginnen. Van bewegen wordt je trouwens hartstikke alert en wakker. Handig voor het begin van de werkdag. Jou zien ze niet meer gapen op kantoor en je koffie verslaving wordt er ook direct een stuk minder van!

 

 

sporten gezond leven routine

“Set a goal that makes you want to jump out of bed in the morning!”

 

6. Werken aan een project

Werk je op dit moment aan een project waar je hart ligt? Dan is opstaan waarschijnlijk niet zo moeilijk voor jou. Je wilt er graag aan verder. Het geeft je energie! Het is slim om van deze energie gebruik te maken en ook echt vroeg op te staan (zie punt 2). Door ’s ochtends ongestoord aan je project te werken, heb je al wat meters kunnen maken voordat je steeds onderbroken wordt door telefoontjes of spoed e-mails. Dit werkt trouwens ook heel goed als je vanuit huis werkt en je niet gestoord wilt worden door de kinderen. Een project kan iets voor werk zijn, maar net zo goed een privé project, zoals het schrijven van een boek.

 

7. Begin de dag met een dansje, begint de dag met een lach

Zet tijdens het aankleden, het eten van je ontbijt of onderweg in de auto muziek aan. Liever niet de radio. Op de meeste zenders hoor je iedere paar minuten commercials, nieuws, de presentatoren en hun mening. Geniet liever van liedjes die jou blij maken en verder niets. Zo houd je de buitenwereld nog even op afstand, terwijl jij je dag met een glimlach begint. Want ja, je mag best opstaan met een glimlach op je gezicht. Dankbaar voor een nieuwe dag die je mag gaan beleven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

No Comments

Post a Comment