Je vuile tapijt schaadt de gezondheid van je familie

Je vuile tapijt schaadt de gezondheid van je familie

Tapijten doen meer dan de kamer verwarmen. Ze dempen geluid en voegen flair of stijl toe aan je huis. Een schoon tapijt verbetert het voorkomen van je huis, maar misschien is het meest waardevolle voordeel van een schoon tapijt dat het goed is voor de gezondheid van je familie. Maar, als je vergeet om je tapijt regelmatig te reinigen, wordt het al snel een verzamelplek voor schimmel, stof en andere gevaarlijke bacteriën. Spelen of rusten je kinderen, familieleden of huisdieren op het vuile tapijt? Dan is de kans groter om geïnfecteerd te raken door de besmettelijke elementen erin, waardoor ze uiteindelijk ziek worden.

Het is belangrijk om ten minste een of twee keer per week te stofzuigen, maar dit is simpelweg niet genoeg. Professionele reiniging zorgt ervoor dat allergenen en bacteriën verwijderd worden vanuit de vezels. Zo weet je zeker dat je huis vrij blijft van gezondheidsgevaren.

 

In de post van vandaag leggen we uit hoe een vuil tapijt de gezondheid van je familie beïnvloed.

 

Bacteriën verspreiden zich door het tapijt

Een van de meest schadelijke effecten van een vuil tapijt is dat het jou en je familie gevoeliger maakt voor virussen. Je stoffige tapijt bevat verschillende soorten allergenen, schimmels en besmettelijke elementen, waardoor je meer kans hebt op infecties en allergieën. Maak er een gewoonte van om regelmatig je tapijt te reinigen voor een gezonder en schoner huis. Vind je dat lastig, of heb je er de tijd niet voor? Aarzel dan niet om professionals in te huren om de klus voor je te doen, zodat je binnenmilieu schoon en veilig is.

 

Onprettige geur ? Rode vlag.

Je vuile tapijt produceert misschien een onprettige geur die zich door het hele huis verspreidt. Deze onprettige geur heeft niet alleen effect op de gezondheid van jou en je familie, maar kan ook je reputatie bij buren en vrienden in gevaar brengen. Het is belangrijk om je te beseffen dat de geur die je ruikt waarschijnlijk ontstaan is door schimmel. Dat betekent dat je thuis continue schimmel inademt. Sommige schimmels zijn giftig en kunnen een breed scala aan gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals:

  • Moeite met ademen
  • Ontsteking van de holtes
  • Bronchites
  • Migraines
  • Zere keel
  • Gewrichtspijn en -ontsteking

Het is geen verrassing dat schimmel een onprettige geur heeft en natuurlijk wil je niet dat je huis muf ruikt. Besef goed dat een sopje van water en zeep of een geurverfrisser geen permanente oplossingen zijn voor dit probleem. De oorzaak zit niet aan de oppervlakte van je tapijt, maar erin. De potentiële gezondheidsproblemen zijn een veel serieuzere aangelegenheid dan die onprettige geur.

 

Schade aan je meubilair

Stof en vuil hoopt zich op in je tapijt. Je loopt daar doorheen op je sokken of sloffen, waardoor er zich nu ook stof en vuiligheid onder je voeten bevindt. Als je vervolgens door andere kamers loopt waar geen tapijt ligt, worden die vloeren ook vies. En bedenk je eens in wat er gebeurd met je meubels als je languit op de bank gaat liggen met die vuile, stoffige sokken aan…

 

Kortere levensduur van je tapijt

Een tapijt blijft mooi door zorgvuldig en regelmatig onderhoud. Het ophopen van stof en vuil en het ontstaan van een onprettige geur kan onder controle gehouden worden door dagelijks te stofzuigen. Af en toe een grondige reiniging kan ook geen kwaad. Je tapijt zal het je niet in dank afnemen als je het maar laat liggen. De kans is groot dat je dan veel eerder dan nodig een nieuw tapijt moeten aanschaffen.

 

Conclusie

Natuurlijk is het belangrijk om op z’n minst een of twee keer per week te stofzuigen, maar dit is simpelweg niet voldoende. Maak er een gewoonte van om je tapijt regelmatig grondig te reinigen voor een gezonder en schoner huis. Het is wel even een klus, maar je tapijt is niet iets dat je zou moeten verwaarlozen. Als je geen tijd hebt om het zelf te doen of je hebt liever dat professionals het voor je doen, dan kun je profiteren van Mr. Timesaver’s on-demand service. Mr. Timesaver biedt een professionele tapijt reinigingservice en is 7 dagen per week open van 7 uur ’s ochtends tot middernacht.

 

Heb je vragen? Bel ons vandaag nog op: +31 (0)88 184 6300 of stuur ons een email: info@mrtimesaver.nl.

 

Je kan ook onze website bezoeken: https://mrtimesaver.nl/

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

No Comments

Post a Comment