4 Stappen Om Barbecue Saus Vlek Uit Uw Kleding Te Krijgen

4 Stappen Om Barbecue Saus Vlek Uit Uw Kleding Te Krijgen

Lente is hier! De klok is een uur vooruitgegaan: het is langer licht buiten en dus is het tijd om te gaan barbecueën. Maar stel u eens voor hoe het is om thuis te komen van een heerlijke en gezellige barbecue met je vrienden en familie om erachter te komen dat u een dikke klodder saus hebt gemorst op uw kleding. Heel erg bedankt hamburger…! Om eerlijk te zijn is het niet makkelijk om zo’n barbecuesaus vlek eruit te krijgen, vooral omdat een barbecuesaus niet alleen een vlek achterlaat maar ook een vette laag in de kleding.

 


Expert Tip

bbq vlekken saus vlek barbecue grill vet druppel

De volgende tips zullen veel hulp bieden wanneer u een saus vlek wilt behandelen, maar het is altijd een goed idee om uw kleren vanaf het begin te laten behandelen door een expert. Dit zal ervoor zorgen dat uw kleren altijd op de juiste manier worden behandeld en waardoor de vlek niet in het materiaal zal blijven zitten waardoor u uw kleding permanent kan beschadigen.


 

HIER ZIJN 4 STAPPEN OM EEN (BARBECUE) SAUS VLEK TE BEHANDELEN:

 

Stap 1. Haal de overtollige saus weg

Schep voorzichtig met een lepel de overige saus uit de kleding. Wanneer de saus er al langer op zit zal het al in de stof getrokken zijn, maar met het weghalen van de overige saus kunt u er in ieder geval voor zorgen dat de vlek niet erger wordt.

 

Stap 2. Gebruik koud water

Gebruik zo snel mogelijk koud water aan de achter kant van de vlek. Check of het geen warm water is, warm water zal het juist moeilijker maken om de vlek weg te werken. Wrijf wasmiddel op de vlek. U wilt dat beide kanten het wasmiddel hebben opgenomen in de stof. De reden hiervoor is dat met wasmiddel de vlek makkelijker weggaat vanwege het verwijderen van vette plekken van de saus die zich vasthouden aan de stof.

 

 

Stap 3. Gebruik een vlekverwijderaar spray

Gebruik een vlekverwijderaar spray naar eigen keuze en laat deze minimaal tien minuten op de vlek zitten voordat u het kledingstuk gaat wassen. Het is het beste om de vlekverwijderaar aan beide kanten toe te passen. Zorg ervoor dat u binnen 20 minuten nadat u de vlekverwijderaar op de vlek hebt gedaan het kledingstuk wast. Als het kledingstuk wit is kunt u ook een klein beetje bleekmiddel op de vlek doen. Zorg er wel voor dat u het kledingstuk naderhand goed afspoelt. Het is belangrijk dat u onthoudt dat zelfs het kleinste beetje bleek de kleur uit uw kledingstuk kan halen. Mocht u niet zeker weten of het goed gaat, dan raden wij het u af om bleek te gebruiken.

 

Stap 4. Laat het weken in warm water

Mocht de vlek er na al het bovenstaande alsnog in zitten, bedek dan de vlek nogmaals met wasmiddel en laat het weken in warm water voor ongeveer 30 minuten. Spoel het kledingstuk goed uit nadat u het weer gaat wassen en laat het kledingstuk lucht drogen zodat u er zeker van bent dat de vlek uit het kledingstuk is.

 

Stap 5. Bonus Stap

Als u ervoor kiest deze stappen te gebruiken, onthoudt dat hoe meer u een vlek behandelt en als dit niet op de juiste manier gaat, de kans dat deze vlek permanent wordt groot is. Als de bbq saus vlek er niet uit is gegaan na deze stappen, dan raden wij aan om het over te laten aan de professionals. Bij Mr. Timesaver kunnen we elke soort vlek aan!

 

Wie is er klaar voor z’n volgende barbecue?

No Comments

Post a Comment